Grekiska tomatplättar med squashtzasiki & rostade morötter
5 portioner
500 gram mogna, söta tomater
1 gul lök (jag hade 1/2 rödlök)
2 msk hackad bladpersilja (jag hade fryst kruspersilja)
2 dl riven parmesan
1 ägg
2 msk + 3 msk olivolja
salt, peppar
2 dl vetemjöl
tuskisk yoghurt
1 liten riven squash
1/2 King Solo-vitlök
salt, svartpeppar från kvarnen
lite olivolja
morötter i olika färger
blandad sallad
cocktailtomater
crema di balsamico
Gör såhär: Skala morötterna och ställ dem i ugnen på ca 225 grader i 40 minuter, eller tills de fått färg. Gör tzasiki. Grovhacka tomaterna och löken. Blanda tomater, lök, persilja, ost, ägg, 2 msk olja, salt och peppar i en bunke. Sikta i vetemjölet, lite i taget.
Klicka smeten till plättar i pannan och stek på ganska hög värme i ca 2-3 minuter på varje sida.
Servera de nystekta biffarna med sallad, tzasiki och rostade morötter.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8VmknoKMCkrJRIgkNgY5R1XO1rpkcouSZ5Eff8w3fgStIlISH9qgrOn1xBc8jZyHcJd63rNj1qaSKQu6BkZ16ooOM3JjPZ3QXdGDWCny2bsnFDqoFEO9-LyXY_dwhk4sLygoqyJxxSlk4/s1600/P1010759.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6PU7kX59jN7zRa2dbPXQ4JfCiR3ajuytE2PjEd4hfpQ7hurLkYp5vsMxEAbxa2qAihhtXK0Rf9oSyOelJnjqMfeRddrqWtJCdAc_bTFHGDBfVdpQfH7z-CGtPOPw5VtLs4iA5CuycyVgi/s200/th.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar