Grekiska tomatplättar med squashtzasiki & rostade morötter
5 portioner
500 gram mogna, söta tomater
1 gul lök (jag hade 1/2 rödlök)
2 msk hackad bladpersilja (jag hade fryst kruspersilja)
2 dl riven parmesan
1 ägg
2 msk + 3 msk olivolja
salt, peppar
2 dl vetemjöl
tuskisk yoghurt
1 liten riven squash
1/2 King Solo-vitlök
salt, svartpeppar från kvarnen
lite olivolja
morötter i olika färger
blandad sallad
cocktailtomater
crema di balsamico
Gör såhär: Skala morötterna och ställ dem i ugnen på ca 225 grader i 40 minuter, eller tills de fått färg. Gör tzasiki. Grovhacka tomaterna och löken. Blanda tomater, lök, persilja, ost, ägg, 2 msk olja, salt och peppar i en bunke. Sikta i vetemjölet, lite i taget.
Klicka smeten till plättar i pannan och stek på ganska hög värme i ca 2-3 minuter på varje sida.
Servera de nystekta biffarna med sallad, tzasiki och rostade morötter.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar