GP's dunderglögg
till några flaskor behövs..:
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1–2 paket russin (2 pkt–500g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert.
Var noggrann med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2q2o8w1dtN1vX9iOOntpzuiYbsYNvGlSGdA18nBmMYqNfndOup0BlOCHEEPgm8H5qF2cFi6r1aRAzf6Aamuki140O4lBtfSDqD53_6rXI5WWPhXoKtNUBIwEu2gaimjIOq8WVyw_WMz9m/s1600/P1010503.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhl4wcEeuBiUw86Pa3d5Upqo3xRvn7P64ZzwYbk8nhX1yObqElfuO7SkzuHIaukp5P4kgz8WNiUsglBaW-9kyQ85GENIcuMxtgux61alD55q92EdPfS-PWJDtlLUaS6E_jp2j4yYGohvLl9/s200/th.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar