1 nov. 2011

Glögg für alle!

Som den glöggtok jag är (rekordet måste ha varit när jag inte kunde låta bli att värma en flaska i juli...) så bestämde vi oss i år för att sätta egen. Det blev GP's Dunderglögg, vida känd och mycket berömt recept. Vi dubblade satsen och satta 10 liter istället på 5, för kom igen, 5 lite dricker man ju upp redan första advent! Nu står det två stora spänner med glögg som står och jäser i vårt kallförråd, ni kan ju gissa hur det luktar... Mums!

GP's dunderglögg

till några flaskor behövs..:
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1–2 paket russin (2 pkt–500g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert.
Var noggrann med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.



Inga kommentarer: