Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
300 g blomkål
purjolök
gröna ärter
lättkokt broccoli
1 dl torrt vitt vin
salt och peppar
1/2 dl creme fraiche
70 g parmesan ost
ruccola
färsk timjan
Gör så här: Börja med att finhacka lök och purjo. Stek i smör, pressa i vitlöken och salta. Riv blomkålen på den grövsta sidan på rivjärnet. Häll sedan ner detta i stekpannan. Tillsätt eventuellt mer smör. Blandar runt. Häll på vinet och låt sjuda 3-5 min, så det blir lite mjukt (men “tugget” ska ändå vara kvar). Riv parmesanosten fint (spara 20 g till garnering) och häll ner den och crème fraiche i risotton. Häll i lättkokt broccoli och ärter. Peppra. Hacka ruccolan grovt. Häll ner ruccolan precis innan servering, och resten av parmesanosten (grovriven.) Toppa med färsk timjan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar