Eller bara vill servera en schysst middag?
Idag skriver vi mars, vilket innebär den först vårmånaden i kalendern. Vi står med ena foten i vintern och "duttar" med den ena i våren. Det innebär rustika varor, feta produkter och tåliga grödor - men samtidigt en längtan efter det söta, det syrliga och det krispiga. Här får ni en tvårätters helgmeny som ger er allt.
Grisen: http://www.alltommat.se/recept/Helstekt-flaskkarre-med-appelpure-och-rostade-morotter-18454
Pajen: http://cherrylanesluutra.blogspot.com/2011/09/lycklig-suck_10.html
Till den här menyn serverar jag inget vin, utan låter en ljus lager gifta sig med griseknoen på tallriken. Mustigt, syrligt och fruktigt, så skall det vara! Bra skumkrona och en stabil eftersmak är saker som gillas av mig. Till pajen behövs ingen alkoholhaltig dryck, utan här går vi vidare med kaffe. Vilken kaffe som helst? No way - kaffe Americano! (En caffé americano är en svagare variant av en vanlig espresso. Det du gör är att du brygger en vanlig espresso som du sedan späder ut med hett vatten. Här kan du själv avgöra hur stark du vill att den ska vara genom att justera mängden hett vatten. Caffé Americano skall inte vara blaskigt, utan ljus och lättdrucket. Perfekt till en sådan här dessert där man vill ta många koppar! Ingen mjölk och inte socker till Americanon!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar