24 mars 2012
Det bästa.
(Hela det här receptet är taget från www.kryddburken.se)
Ni vet hur jag älskar chili cheese. Här visar det sig att en riktigt stor bloggerska har lärt sig att göra dem hemma. Oops, nu vet jag vad jag skall pyssla med nästa helg!
Ingredienser: (ca 25 st)
2 dl finriven hushållsost
4 skivor plastad, cheddarost
60 gram philadelfiaost
3 msk finhackad, grön, inlagd jalapeño
5 droppar chilisås
½ krm salt
Äggsmet:
1 dl vetemjöl
1½ dl mjölk (mjölken kan bytas ut mot soda eller lättöl)
1 ägg
1 krm salt
Panering:
Vetemjöl
Äggsmet
Panko
Gör så här:
Finriv osten. Det går alldeles utmärkt att riva den skivade cheddaren också, bara ta små bitar och riv på fina sidan med ett stadigt ”tum-tryck”! Rör ihop med gaffel tillsammans med färskosten. Droppa i chili efter tycke och smak. Salta. Dessa blev rejält heta och man blir en smula törstig om man säger så men visst kan man ta i lite till om man vill spruta eld eller så minskar man lite. Prova dig fram, det blir nog bäst.
Rulla till ovala ägg, ca en fylld tesked till varje. Rulla i vetemjöl. Doppa i äggsmeten och sist i panko. Sen är du försiktig när du ska fritera. Lägg ner dom försiktigt och håll händerna så lång ifrån oljan som möjligt. Använd med fördel en lång pincett. Fritera ca 45-50 sek så de blir gyllenbruna. Du måste hålla värmen ganska hög annars behöver dom ligga i längre och då rinner osten ut. Hög värme och snabb fritering så har du hela härligheten kvar på insidan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar