![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOiC3MIyLazVG1Py_BEmSO6nVcnfu6WgI6VjO0gI8a7JqiEE7BvpmmKnYFo4saahdaQKwZCn1oFs-I9vLc9fQmMKRrw31-IorYYMywlrQJ8OPxarG6Rv9c2qcpZTkQEYX3oH6HQyAjscQI/s1600/vit.jpg)
Ingredienser
4 st surdegsbröd, av levaintyp, tjocka skivor
100 g smör
1 tsk flingsalt
Hjortronsorbet:
250 g hjortron
0,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
0,5 msk pressad citron
0,5 st gelatinblad
Tillbehör:
4 st vaniljglass, kulor
Tillagning
1. Sorbet: Passera hjortronen genom en sil till ca 150 g puré. Koka socker och vatten ca 2 min. Låt kallna.
2. Blanda hjortronpuré med sockerlag och citronsaft. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Ta upp och smält det på svag värme i en kastrull eller i mikrovågsugn. Häll gelatinet i hjortronpurén. Frys blandningen i glassmaskin.
3. Bröd: Skär bort kanterna på brödet. Smält smöret och låt det svalna. Skumma och häll försiktigt smöret, utan att få med bottensatsen, i en liten stekpanna. Hetta upp smöret och stek brödet runt om ca 2 min per sida.
4. Servera bröden med hjortronsorbet och vaniljglass.
* Levain är ett franskt, ljust surdegsbröd
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIEiNCAYgKDDRXNdP4tXz-MLZEvoXHPFxrgi7twDmvjUQlWiH1EjvxF0kNlpeqPmJNOyrWyDvh1XvFiNCjYnCKBL3wLSJMP1t4H_kZG4_XkoW1iAG-QuaKydynP9GTUlyABqfS33CF80rr/s1600/recept.9644.460x345.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDyscWwg3IHWfFVA6ozI_u6BsEpoyyvZfSZdrbedy58ldqM2zRS7ZgZrpp75-IJ4lQJqimetVSwnH9QSmr-WU9p68ZaTFqoCy3pZbcENYnH6kTT9LBgGtStA1ta93cFlS7JgeCdcmSa8Lb/s200/ch.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar