26 mars 2012

En bit i magen.

Fläskpannkaka blev min kvällsmat i fredagskväll när jag satt själ hemma och Robin sprang på bio. Snabbt, gott och enkelt.


Ingredienser:
3 stora ekologiska ägg
6 dl mjök
2,5 dl mjöl (jag blandar rågmöl och vetemjöl)
salt

äpplen i lagom stora bitar
stekt fläsk
honungsglaserad rödlök i strimlor
svartpeppar och lite salt

Gör så här: Gör smeten och ställ svalt ett tag. Stek lök tillsammans med lite honung. Fräs sedan äpplen separat, sedan fläsket i tunna skivor. Häll smeten i en smörad form och ställ in i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader, med äpplen och lök i. När pannkakan satt sig så lägg på fläsket och grädda ytterligare några minuter så köttet hinner sjunka ner. Lingon och mjölk till, såklart.


Inga kommentarer: