24 mars 2012

Våffeltider!

Jag föredrar mina våfflor utan grädde och sylt, utan istället på något mer ovanligt sätt. Mina bästa våfflor åt jag uppe i Sälen, på Gammelgården, med smetana, forellrom och hemodlad dill. En dröm till förrätt, helt enkelt. Här kommer ett bra alternativ hämtat från Allt om Mat. Inlägget nedanför visar ett annat gott alternativ, fast ett sött sådant. Laga och njut!


Ingredienser
våfflor, grundsmet, 1 sats
2 msk gräslök, finhackad

Topping
1 dl turkisk yoghurt
4 st rökt lax, skivor
1 msk pepparrot, finriven
salt och peppar
2-3 msk löjrom, eller stenbitsrom
citronskivor
dill

Tillagning
1 Blanda ner den hackade gräslöken i smeten. Grädda våfflorna. Dela dem.
2 Skär laxen i små bitar. Blanda den med yoghurt och pepparrot. Salta och peppra efter smak.
3 Klicka ut en rågad tesked laxröra på våffelsnittarna.
4 Garnera med löjrom, citron och dill.



Inga kommentarer: