12 okt. 2012

Gårdagens chili.

Det här receptet lagade jag igår, mycket gott! Det är taget från www.hemkop.se. Se det här som en grund, jag justerade min gryta med krossade tomater, sirap, grönsaksbuljong, lagerblad, calvados- och jalapeños-sås, soja och massa annat gott. Receptet är bra, men med bara dessa ingredienser blir den inte särskilt mustig. Dessutom tyckte jag att grytan behövde redas för att få bra konsistens. Prova dig fram!


Hoppa över tacofärsen och bjud i stället på långkokt chili av högrev till tortillan. Gör dubbel sats och frys in till nästa texmexkväll.

TILL 4–6 PORTIONER, TID CA 20 MINUTER + 2 TIMMAR KOKTID

Ingredienser
1 kg högrev, tärnad
2 msk matolja
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor,finhackade
1 röd chili, urkärnad och finhackad
1 pkt bacon, strimlad
3 msk tomatpuré
½ msk kakao
1 msk mald spiskummin
1 tsk torkad oregano
1 tsk timjan, torkad
5 dl rött vin
1 burk vita bönor, avrunna
1 dl persilja, finhackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör:
tortillabröd, nachos, gräddfil, jalapeño, tärnad avokado

Gör så här:
1. Bryn köttet i olja i en stor gryta.
2. Tillsätt lök, vitlök, chili och bacon och bryn ytterligare några minuter.
3. Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet. Låt sjuda under lock 1,5 timme.
4. Ta bort locket och koka ihop grytan ytterligare minst 30 minuter, tills köttet är helt sönderkokt och mört. Späd ev med lite
vatten. Smaka av med salt och peppar.
5. Vänd ner bönor och strö över persilja. Servera grytan med tillbehören.



Inga kommentarer: