20 okt. 2012

Middag med kyckling och annat gott.

Här kommer ett recept på en jättegod kyckling som Robin lagade idag. Eftersom han är nötallergiker så struntade vi i nötterna, men jag tror det blir väldigt gott med dem på, de ger lite struktur till rätten! Vi gjorde hela satsen som räckte till fyra portioner + två matlådor till på måndag. I matlådorna hamnar kycklinggrytan tillsammans med broccoli istället för med ris, för den slanka figurens skull.



Ingredienser
4 port

500 g kycklingfilé
smör
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
purjolök
1 grön paprika
2 dl lätt crème fraiche
½ hönsbuljong
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
2 päron
1 dl rostade, grovhackade valnötter
½ dl grovhackad mynta

Gör så här
Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta och bryn dem i smör i en stekpanna. Skala och hacka vitlöken. Blanda paprika, purjo, buljong, vitlök, ingefära, sambal oelek och 5 dl vatten i en gryta. Reducera ner vätskan till hälften och tillsätt creme fraiché. Lägg i kycklingen. Låt koka under lock ca 5 min. Dela päronen i klyftor och ta bort kärnorna. Stek klyftorna i smör i en stekpanna. Strö valnötter och mynta över grytan. Servera med kokt ris, gärna vildrisblandning. (Jag använde råris.)




Inga kommentarer: