5 okt. 2012

Snabbisdessert till mörka höstkvällar!

Här kommer receptet på en mycket snabb och enkel vardagsdessert, perfekt att ta till 
när sötsuget gör sig påmint!


Ingredienser

2 äpplen, gärna av sorten Katja
lite smör
2 msk socker
kanel efter smak

75 gram smör
havregryn
socker
vetemjöl
kanel
en nypa salt

Gör såhär: Blanda de ingredienserna till "smulet". Jag har inga mått på hur mycket jag använde, men det skall bli en ganska fast, kletig smet. Bred sedan ut smeten på en bakplåtspapper och grädda i ugnen tills det fått färg. Låt svalna. Fräs äpplena i tunna skivor tillsammans med kanel och socker. Låt äppleskivorna svalna något. Lägg sedan upp äpplen och smula över havreblandningen. Servera tillsammans med kesella, jag använde rabarberkesella och det var jättegott!


Inga kommentarer: