Grillad högrev med sommarkål, knipplök och dragon i foliepaket. Krydda högrevskärnan, den möraste delen av högreven, med kummin, senapsfrö och peppar. Grilla indirekt och servera med grönsakerna från de doftande foliepaketen. Gott med smetana och pepparrot till. Receptet och texten kommer från ICA.se
1/2 tsk kummin
1 tsk gula senapsfrö
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk flingsalt med jod
600 g högrev (högrevskärna)
600 g sommarkål (färsk vitkål)
250 g röd knipplök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl färska dragonblad
2 msk smör
2 folieark
2 dl smetana
2 msk nyriven färsk pepparrot
Gör så här: Stöt kummin och senapsfrön i en mortel och blanda med peppar och salt.
Gnid in kryddblandningen på köttet. Grilla först så att köttet får fin färg över kolen. Grilla sedan på indirekt grill under lock ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 58˚C. Låt köttet vila ca 10 minuter.
Ansa och skär kålen och knipplöken i klyftor. Skala och skiva vitlöken tunt.
Riv av två folieark som är ca 40 cm långa (för 4 port), lägg arken på varandra. Lägg på kål, knipplök, vitlök, dragon och toppa med smöret. Krydda med salt och peppar och vik ihop så det blir ett tätslutande paket . Grilla paketet på indirekt grill ca 15 minuter.
Blanda smetana med pepparrot, smaksätt med salt och peppar. Skiva köttet.
Till servering: Servera köttet med kålen, smetana och gärna kokt färskpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar