21 feb. 2012

Firre i bullform.

När det så sakteliga börjar droppa från taken och fåglarna kvittrar svagt, då vill man börja nosa på den där fräscha, lite lättare maten igen. Än så länge äter vi fortfarande stekar, grytor och drar rovor ur jord, men börjar också smaka på vad som komma skall. Lax, syrliga citroner, slanggurka och späd spenat fick landa på tallriken igår tillsammans med en krabbröra från fiskbilen. Mycket gott!



Ingredienser
lax, fint hackad
1 ägg
en skvätt grädde
hackad dill
saften från 1/2 citron
1 msk potatismjöl för att binda
en hackad chilifrukt
salt och peppar


slanggurka
färskspenat
olja, vitvinsvinäger



någon god röra
citronklyfta

Gör så här: Gör laxsmeten och ställ den i kylen ett par timmar. Klicka sedan ut smeten i en het panna med smör och stek fyra gyllenbruna biffar. Gör salladen. Servera nystekta avanpå salladen med en klick röra på och servera en citronklyfta vid sidan.



Inga kommentarer: