Ingredienser
2 paket renskav
1 liten gul lök, fint hackad
smör att steka i
3 dl grädde
1 dl mjölk
krossade enbär efter tycke och smak
kinesik soja
färsk timjan, en kruka
salt och peppar
frusna lingon
1 tsk socker
Gör så här: Fräs skavet i två omgångar, efter första gången häller du av vätskan som bildats i pannan och den andra gången fräser du skavet ganska hårt så det blir en fin yta på köttet. Fräs löken vid sidan om så den blir mjuk. Blanda ner tillsammans med renskavet. Häll på grädde, mjölk och soja. Salta, pappra och häll i hackad timjan. Stöt enbären och häll i. Låt puttra i ca 20-25 minuter på låg värme. Värm lingonen i en liten kastrull, sockra och låt sedan svalna. Servera tillsammans med grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar