9 feb. 2012

LCHF-kyckling.

Igår lagade jag och Robin en snabb kyckling i ugn som praktiskt taget sköter sig själv. Robin har förresten införskaffat i en våg nu så jag ställde mig på den imorse och blundade. Tittade ner. 66 kilo. Okej. Ten to go. Planen är att sätta ett datum, om förslagsvis tre veckor, hålla oss till metoden och sedan kika och se om det här hänt något. Så tar vi det där ifrån.

Italiensk kyckling i ugn, LCHF
4 port

Ingredienser
4 kycklingbröst
1 paket mozzarella
1 squash
1 burk soltorkade tomater
1 burk gröna oliver
½ King Solo vitlök
färsk basilika
torkad basilika
riven ost av god kvalité
salt och peppar

Gör så här: Fräs squashen så den blir mjuk och får fin färg. Ställ åt sidan. Bryn sedan kycklingbrösten, salta och peppra. Kycklingen skall få färg men inte vara färdig inuti. Lägg kycklingen i en ugnssäker form smord med lite olivolja. Strö över torkad basilika. Varva sedan squash, tomater vitlök, mozzarella och oliver på kycklingen och i formen. Sätt in kycklingen i ugnen på 200 grader tills den är färdig (använd ugnstermometer). När kycklingen har ca fem minuter kvar, ta ut och strö över den rivna osten. Hacka färsk basilika och strö över den färdiga rätten. Vatten eller rött vin till.


Inga kommentarer: