10 feb. 2012

Fredag med kebabsallad á la LCHF

Det här är kärlek. Framför allt när det serveras tillsammans med lite skumpa, som det gjordes ikväll. Här kommer receptet vänner:

Ingredienser

500 gram fläskkarré
salt och peppar
olja


spiskummin
paprikapulver
torkad koriander
torkad oregano
malen muskotnöt
cayennepeppar
färsk vitlök, 1/2 King Solo



strimlad isbergssallad
hackad rödlök
skivad tomat
hackad slanggurka
inlagda jalapeños



turkisk/grekisk yoghurt
sambal oelek
stark tomatsås (Jag använder en amerikansk variant med namnet "Holy Mother")
chilisås av den vanliga typen
paprikapulver
cayennepeppar
salt och peppar


Gör så här: Fläskkarrén bryns på alla sidor i stekpanna innan den läggs i en ugnsform tillsammans med lite olja, salt och peppar och körs tills 65 graders innertemperatur. Ta ut och låt vila i någon halvtimma. Gör såsen och ställ svalt och låt smakerna dåt sig. Skär salladen. Skär sedan köttet i tunna skivor och lägg i pannan på het värme. Strö över kryddor tillsammans med fint hackad vitlök och fräs tills allt fått en fin röd/brun färg. Servera köttet tillsammans med sallad och sås i djupa tallrikar.



Inga kommentarer: