Här ser vi alltså Dagens måltider. Vad en person bör sätta i sig under en normaldag 1978. Låt oss summera. Till Frukost: Fem frallor, och lika många skivor knäckebröd. En tallrik fil med rödvin. Minst en paprika, ett halvt kilo ost och en försvarlig bit leverpastej. Lunch: En pint mjölk och ett glas vatten, två brödskivor, en morot och en sallad som verkar misstänkt lik banan, vindruvor, apelsin och rotselleri, samt en bit kyckling och två potatisar. Middag: Fem mackor, två päron, ytterligare ett halvt kilo ost, och dessutom soppa med mjölk. Möjligen blev det en smula tjatigt redan på tredje dagen?
Av far fick jag faktiskt igår hans mina receptkortssamling från 70-talet, härligt! Ingenting jag kommer laga frekvent ur kanske, men dock desto roligare att ha, ett stycke svensk mathistoria skulle jag kalla det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar