![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfXNsGaFN3Fs9AWFdnpPCPdtNKu8vMWYT2GZD1sNvXf06yYaLtt83LANlV985F58MuwTIyh7JaLAksP0nOTVWxyCC10kUdGlzwBu37i91WrHZJg5R-LolyM_lwQwrlYcYoDgo2H_Jf5iY/s1600/vit.jpg)
Oreobotten:
150 g oreokakor
+5 extra hela oreokakor till mittenlagret
50 g smält smör
Cheesecakesmet:
300 g cream cheese
250 g ricotta
4 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
Skal från 1/2 citron
100 g jordgubbar (frysta går bra)
150 g blåbär och hallon
Dekoration:
Färska jordgubbar, blåbär och körsbär
Gör så här:
Krossa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.
Lägg bakplåtspapper eller plastfolie i botten på en springform, 18–24 cm i diameter (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög).
Tryck ut degen i botten på springformen. Ställ in formen i frysen.
Vispa cream cheese, ricotta, vispgrädde, socker, vaniljpulver och citronskal krämigt.
Mixa jordgubbarna till puré och blanda med hälften av cheesecakesmeten Häll smeten över oreobottnen och ställ in i frysen minst 30 minuter.
Ta ut formen ur frysen, dela de fem extra kakorna på hälften och lägg dem i ett lager ovanpå jordgubbssmeten.
Mixa 100 gram blåbär och hallon till puré och blanda dem med resterande cheesecakesmet. Rör i 50 gram hela blåbär och hallon, och häll sedan smeten i formen.
Täck över och ställ i frysen, minst 5 timmar. Kom ihåg att plocka fram tårtan minst 30 minuter före servering. Dekorera med färska bär.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrWnMhiG1UYB-GQzTHMlMUJosqNEarX0b45xp3U8wz77qgVT5O-wPKvuSTrezB056lfpVziZH8-nhYP7F0rPJpRGlgDg7itxda49oO9hACHOUsk_qd0yNTKY3u3Ly3IjQOSmQMyHDsBKA/s1600/P1013687.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdKzrckYIWdg1221xTXXj1bK6vzxdC7ehuoBpkLqA9Brm-NATq5n5CUIKlQ899I5KpPfmbqDbkMrzvRAlSEQHN5rn8kn3ZxJTvDy1aa9OmAVdXEodgM-WWThIdQJ3NqLs4LA0o4C-8E-w/s400/OKI.png)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar