Här kommer receptet på min midsommartårta. Tyvärr togs inte tårtan fram förrän 30 minuter innan servering, och det räckte inte på långa vägar. Jag föreslår att ni ställer tårtan i kylen ca 2-3 timmar före servering och låter den mjukna där. Här kommer i alla fall receptet, lite omständigt men mycket gott. Och visst är den vacker?!
Oreobotten:
150 g oreokakor
+5 extra hela oreokakor till mittenlagret
50 g smält smör
Cheesecakesmet:
300 g cream cheese
250 g ricotta
4 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
Skal från 1/2 citron
100 g jordgubbar (frysta går bra)
150 g blåbär och hallon
Dekoration:
Färska jordgubbar, blåbär och körsbär
Gör så här:
Krossa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.
Lägg bakplåtspapper eller plastfolie i botten på en springform, 18–24 cm i diameter (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög).
Tryck ut degen i botten på springformen. Ställ in formen i frysen.
Vispa cream cheese, ricotta, vispgrädde, socker, vaniljpulver och citronskal krämigt.
Mixa jordgubbarna till puré och blanda med hälften av cheesecakesmeten Häll smeten över oreobottnen och ställ in i frysen minst 30 minuter.
Ta ut formen ur frysen, dela de fem extra kakorna på hälften och lägg dem i ett lager ovanpå jordgubbssmeten.
Mixa 100 gram blåbär och hallon till puré och blanda dem med resterande cheesecakesmet. Rör i 50 gram hela blåbär och hallon, och häll sedan smeten i formen.
Täck över och ställ i frysen, minst 5 timmar. Kom ihåg att plocka fram tårtan minst 30 minuter före servering. Dekorera med färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar