29 aug. 2011

Thaí for dinner.

...blev idag en laxgryta, även den signerad Ulrika Jisland och hennes syster Anna. Här kommer bild och en snabbt recpt:

Thailändsk laxgryta med grönt och nudlar
4 port

gul paprika i strimor
sockerärter i strimlor
hackad rödlök i lagom stora bitar
1 röd chili med frön (beroende på hur mogen den är)
morötter i strimlor
vitlök, hackad

1-2 tsk grön currypasta
1 burk kokosmjölk av hög kvalitét
1 fickbuljongtärning (gärna ekologisk)
saft och skal från 1 lime
salt och papper

lax i lagom stora bitar

kokta äggnudlar
grovt hackad skalladslök (jag tar den gröna delen)


Gör såhär:
Fräs grönsakerna utan att de tar färg. Tillsätt kokosmjölk, limeskal och saft, buljong samt currypastan. Låt puttra på sipen och och smaka av med salt och pappar. (Här tyckte jag att det blev ganska mycket sås, och hällde därför över hälften i en skål.) Lägg i lacen och låt puttra ca 5 min utan lock. När allt är klart så tillsätt de kokta nudlarna. Saknar du sås så fyller du på igen, men det är viktigt att grönsakerna och laxen inte badar. Detta är gryta, inte soppa! :)
Hacka salladslök grovt (jag gör det på snedden för ögats skull) och garnera. Denna rätten har lite sting, så en stor kanna lime-vatten på borden är ett bra tips!



Inga kommentarer: