Imorgon skall jag och Robin ha lite födelsedagsmiddag för honom, och till dessert har jag valt en enkel dessert utan massor av ingredienser som går bra att förbereda. Robin är egentligen ingen dessertmänniska men han är svag för två saker; choklad och björnbär. Då var väl valet ändå givet? Receptet är taget från Allt om Mat men är justerat av mig, orginalet innehåller endast mjölkchoklad, rörsocker istället för muskavadosocker och ingen vanlijstång. Det är alltid roligare att "fixa" till orginalet lite!
(En underbar chokladcrème där syrlig gräddfil, mörk choklad och söt mjölkchoklad kompletterar varandra på ett härligt sätt!)
4 portioner
Ingredienser
100 g mjölkchocklad
50 gram mörk choklad
1 1/2 dl gräddfil
200 g frysta björnbär
1 msk muskavadosocker
1 vaniljstång
Tillagning
1. Hacka chokladen i mindre bitar. Lägg i en bunke tillsammans med gräddfilen. Smält blandningen försiktigt i mikro eller i vattenbad under ständig omrörning. Ställ i kyl att svalna.
2. Blanda björnbären med socker och vaniljfrön och låt stå tills sockret har lösts upp.
3. Servera choklad- och gräddfilscrèmen med de rårörda björnbären.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar