Jag håller med skribenten; dra mig baklänges så gott! Perfekt på smörgåsen med massor av god inlagd gurka!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3f0pRB_hYHdx-UEB3WTW02lututCc4lfm5Ci0UcJGuTmAvig92Z-mShsvN1ZpnyVpW6n_ksNtLYMJKraMzDse7EyH2AxUoZ46dFY9lIkucqjA8gT3rvwDy95WFOtk3BMWWP-tfCYFTCrb/s400/vit.jpg)
Ingredienser
1 pkt finstrimlad bacon
50 g smör
1 finhackad gul lök
500 g grovhackad kycklinglever
4 tsk grönpeppar finhackad i lag (finns i kryddburk)
¾ dl portvin
1,5 dl grädde
1,5 tsk salt
(ca 10 portioner
ca 15 minuter + 2-3 timmar i kylskåp)
Gör så här: Knaperstek baconet och låt svalna på hushållspapper. Smält smöret i en stekpanna och stek löken mjuk. Tillsätt kycklinglever och grönpeppar och stek på medelvärme i 5-7 minuter tills kycklingen fått färg runt om men fortfarande är lite rosa inuti.
Tillsätt portvin och grädde och låt detta puttra samman i ett par minuter. Smaka av med salt. Låt svalna något och mixa sedan blandningen och baconet slätt i en matberedare med knivar. Mixa inte för länge för då kan blandningen bli grynig. Häll upp på formar, täck över med plastfilm och låt stå i kylskåp i ett par timmar innan servering.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwjWOBVN3K9L29mx_NEjlgcO_YBRUzPw5T7XJEkhadYNA7QcrN2ss52Wa8hVcxLFBgm_j5I23R9NZZumqFlFyJLO8ReHHL9MG4tudyRcoFvtaY27y-fbFvECkvBFw5J0PTFyATNi-nfUhX/s200/th.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar