11 dec. 2011

Middag.

Igår åt vi chili con carne, en bambaklassiker som definitivt inte behöver smaka som i bamba. Glöm inte att låta färsen stå på spisen i några timmar, min fick stå i fyra timmar. Här kommer mitt recept:

Chili con carne
4 port

500 gram nötfärs
1 liten gul lök
1/2 vitlök, King Solo
smör
krossade tomater med chilismak
vatten
kinesik soja
1 köttbuljong
lagerblad
peppar
spiskummin
paprikapulver
en nypa socker
tabascosås
Santa Maria Chicken & Steak krydda
Maizena att reda med
kidneybönor

Gör såhär: Fräs lök, vitlök och färs i smör. Häll på tomater, vatten och soja. Lägg i en buljongtärning och kryddor. Låt stå och puttra på spisen i några timmar och smaka av då och då med kryddor. Red ev med Maizenamjöl så färsen får en blank och tjockare konsisten. Lägg i bönorna innan servering. Servera med kokt ris och tortilliabröd med ost och avokado, receptet har ni här: http://cherrylanesluutra.blogspot.com/2011/11/sydamerikansk-favorit.html




Inga kommentarer: