500 g lammfärs
1 st vitlöksklyfta
3 msk vatten
2 msk ajvar relish, (mild)
0,5 msk spiskummin
1 tsk timjan
1 kruka persilja
0,5 st citron, finrivet skal
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
Tzatsiki
1/2 gurka
3 dl grekisk yoghurt, (10 %)
vitlök efter smak
salt, peppar, en god olivolja
Tillbehör
pitabröd
sallad
tomater
gurka
rödlök
fetaost
(jalapeños!)
Tillagning
1. Blanda färsen med pressad vitlök, vatten, ajvar, kryddor, persilja, citronskal, salt och peppar.
2. Forma färsen till 4 stora biffar. Pensla dem med olja och grilla dem 4-5 min på varje sida i grillpanna.
3. Tsatsiki: Riv gurkan och lägg den i ett durkslag. Strö på salt. Låt stå ca 10 min. Pressa ut vattnet. Blanda gurkan med yoghurt och pressad vitlök. Smaksätt med salt, peppar och olja.
4. Grilla pitabröden snabbt på båda sidor i grillpanna. Skär ett snitt i pitabröden och fyll dem med grönsaker, tzatsiki och lammfärsbiffar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar