2 dec. 2011

Godaste limpan med tillbehör.

Här kommer vårt recept på köttfärslimpa. Mycket gott och kan varmt rekommenderas till både middagar och matlådor.

Köttfärslimpa med en grekisk twist
2-4 portioner

Ingredienser:
500 g nötfärs
0,75 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 st ägg
vitlök efter smak
salt
1 liten gul lök, skalad och riven (Här fick vi ta rödlök istället)
svartpeppar, nymald
färsk timjan, lite rosmarin, 1 msk honung

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 250°. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla 5 min.
2. Blanda ingredienser och forma till en limpa ca 25 cm lång. Lägg i en ugnssäker form och sätt in i ugnen. Sänk värmen till 175°. Stek ca 30 min till en innertemperatur på 68°.
3. Lägg limpan i folié och låt vila innan servering.

Som tillbehör hade vi ett pepprigt potatismos och syrade lingon, men man kan variera tillbehören. Gott till är också kokt eller pressad potatis, ångkokta grönsaker och en gräddsås.



Inga kommentarer: