12 dec. 2011

Let's eat.

Isterband med vintrig potatissallad och skånsk senap
4 port

8 till 10 potatisar av den fasta sorten, helt beroende på storlek
3 dl gräddfil
1 msk senap av den bättre sorten
1 tsk salt
2 krm nymald peppar
1 knippa rädisor
1 knippa gräslök av den färska varianten
2 dl pickels
krispig sallad, Roman är att föredra

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen och låt den kallna. Skär potatisen i bitar. Blanda gräddfil med senap och peppar och blanda med den kalla potatisen. Ansa och skiva rädisorna tunt. Hacka gräslöken. Blanda ner rädisor och gräslök med potatis. Skär ett par skåror i isterbanden så den inte spricker i ugnen. Kör in isterbanden i ugnen tills de är fint stekta. Servera isterbanden med potatissallad, pickels, romansalld och en riktigt bra skånsk senap av den grövre typen.


Inga kommentarer: