Julias julpaj med chévre och fikon
Ingredienser:
1 pajdeg (125 g smör, 3 dl vetemjöl och salt)
1 gul lök
lite vitlök
7-8 torkade fikon
svamp
broccoli
chévreost
gratängost
valnötter
4 ägg
2,5 dl mjölk (jag tog lättmjölk)
salt och peppar
Gör så här: Låt pajdegen först vila i kylen i ca 30 minuter innan du trycker ut den i en form. Förgrädde i ca 10 minuter och låt svalna. Fräs vitlök, lök, svamp och broccoli. Salta och peppra. Gör äggstanningen. Häll grönsakerna i formen, varva med smulad chévre, gratängost och valnötter, grovt hackade. Häll på äggstanningen. Skär resten av getosten i tunna skivor och lägg ovan på pajen. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter. Till pajen serverade jag en basikilacréme på turkisk yoghurt, hackad basilika, tabasco, olivolja, salt, peppar och en bra pastakrydda från Santa Maria som heter Pasta Rosso. En fräsch grönsallad till det och du är i hamn!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar